Λειτουργία Rollback
Η λειτουργία Rollback είναι ένα εργαλείο ιστορικού εκδόσεων για μηνύματα που δημιουργούνται στον HTML editor. Κάθε φορά που αποθηκεύετε το μήνυμά σας χειροκίνητα, το Flexmail αποθηκεύει ένα στιγμιότυπο στο οποίο μπορείτε να επιστρέψετε. Διατηρούνται έως 10 προηγούμενες εκδόσεις.
Προσοχή Το Rollback είναι διαθέσιμο μόνο για μηνύματα που δημιουργούνται με τον HTML editor. Ο E-mail Builder διαθέτει μόνο αναίρεση/επανάληψη εντός μιας συνεδρίας, χωρίς μόνιμο ιστορικό εκδόσεων. Το Wizard template δεν διαθέτει καθόλου ιστορικό εκδόσεων.
Χρήση του Rollback
- Ανοίξτε το μήνυμά σας στον HTML editor.
- Κυλήστε προς το κάτω μέρος του επεξεργαστή.
- Κάντε κλικ στο κουμπί Rollback.
- Εμφανίζεται μια λίστα με έως 10 αποθηκευμένες εκδόσεις, καθεμία με χρονική σήμανση. Η τρέχουσα μη αποθηκευμένη κατάσταση εμφανίζεται ως "Προσχέδιο".
- Κάντε κλικ στην επιλογή Προεπισκόπηση δίπλα σε μια έκδοση για να ανοίξετε μια οπτική προεπισκόπηση.
- Αν θέλετε να επαναφέρετε αυτή την έκδοση, κάντε κλικ στο Rollback. Ο επεξεργαστής μεταβαίνει αμέσως σε αυτή την έκδοση.

Πώς γίνεται η διαχείριση των εκδόσεων
Το Flexmail διατηρεί έως 10 εκδόσεις. Όταν αποθηκεύετε μια νέα έκδοση και υπάρχουν ήδη 10 εκδόσεις, η παλαιότερη διαγράφεται. Η επαναφορά μιας προηγούμενης έκδοσης δεν διαγράφει αμέσως τις νεότερες εκδόσεις, αλλά παραμένουν στη λίστα μέχρι να αντικατασταθούν από επόμενες αποθηκεύσεις.
Πρακτικές συμβουλές
Support tip Αποθηκεύετε χειροκίνητα μετά από κάθε σημαντική αλλαγή καθώς εργάζεστε στον HTML editor. Κάθε αποθήκευση δημιουργεί ένα σημείο επαναφοράς. Αν διαγράψετε κατά λάθος μια ενότητα ή αντικαταστήσετε περιεχόμενο που θέλατε να κρατήσετε, το Rollback είναι η μόνη σας επιλογή επαναφοράς.
- Αποθηκεύετε μετά από κάθε μεγάλη ενότητα επεξεργασιών, όχι μόνο στο τέλος. Τα λεπτομερή σημεία επαναφοράς είναι πιο χρήσιμα από μία μόνο επιλογή rollback.
- Αποθηκεύετε πριν κάνετε μια μεγάλη δομική αλλαγή (όπως η διαγραφή μιας ενότητας ή η αντικατάσταση ενός template), ώστε να έχετε ένα σημείο επαναφοράς για να επιστρέψετε αν κάτι πάει στραβά.
Συνηθισμένα λάθη προς αποφυγή
- Μη τακτική αποθήκευση. Το Rollback λειτουργεί μόνο αν έχετε αποθηκεύσει. Αν κάνετε μια μεγάλη αλλαγή και δεν αποθηκεύσετε ένα σημείο ελέγχου πριν από αυτήν, δεν υπάρχει τίποτα για επαναφορά.
- Υπόθεση ότι το Rollback είναι διαθέσιμο στον E-mail Builder ή στο Wizard template. Αυτό δεν ισχύει. Αν χρειάζεστε ιστορικό εκδόσεων, χρησιμοποιήστε τον HTML editor.
Επόμενα βήματα
- Δείτε το Ξεκινώντας με τον HTML Editor" για μια πλήρη επισκόπηση του HTML editor.